Uleiosul pregătește campania „Pedalează pentru cauza ta”

Uleiosul pregătește campania „Pedalează pentru cauza ta”

Scrisoare deschisă către susținătorii proiectului Uleiosul

 

Dragii noștri,

Uleiosul are de făcut o mărturisire multiplă 🙂

  1. Vineri, 6 octombrie lansează oficial proiectul în Iași. După 5 luni de când este în acest oraș a obținut Autorizația de Mediu și este pregătit să înceapă colectările atât de la persoanele fizice, cât și de la persoanele juridice.
  1. Este pe cale de a lansa un apel către populație printr-o campanie numită „Pedalează pentru cauza ta”. Aceasta are scopul de a găsi oameni dedicați cărora le place să pedaleze pentru cauza în care cred.

Ce presupune desfășurarea campaniei „Pedalează pentru cauza ta”? Să urmărim pașii și să înțelegem:

Pasul 1: Uleiosul vă pune la dispoziție adresele din cele șase sectoare unde există solicitări de colectare.

Pasul 2: Propuneți o cauză și un om care să știe să pedaleze pe cargo bicicletă.

Pasul 3: După ce avem o primă cauză propusă de voi și validată de Uleiosul, vom da startul colectărilor (numărul maxim de cauze selectate este ȘASE, iar dacă sunt mai multe, vom face o selecție).

Pasul 4: Cantitatea de ulei alimentar uzat colectată de la gospodăriile casnice îi va fi adusă Uleiosului, iar acesta îl va preda unui centru de colectare.

Pasul 5: Pentru cantitatea colectată de cel care pedalează, Uleiosul donează 80% din suma obținută în urma predării către cauza validată.

Pasul 6: Cargo biciclistul susține prin colectările efectuate o cauză, Uleiosul menține în continuare mediul curat, iar societatea se bucură de colectări prompte.

Perspectivă

Din cauza deficitului de personal, Uleiosul nu a reușit să ajungă la toate solicitările de colectare primite (în ultimele trei luni a primit 400 de solicitări), iar mai jos puteți citi ce și cât înseamnă acest lucru.

În luna iulie nu a ajuns la 35 de adrese, adică nu a colectat 281 de litri. În luna august nu a ajuns la 170 adrese, adică nu a colectat 1 125 de litri, iar în luna septembrie (până în prezent) nu a ajuns la 81 de adrese, adică nu a colectat 680 de litri de ulei alimentar uzat.

Orientativ, făcând un total pentru litrii care nu au fost colectați în aceste trei luni, cei care propun o cauză și merg să colecteze această cantitate de ulei alimentar uzat de la gospodăriile casnice, ar putea să obțină 3 337 RON pentru cauza înscrisă.

Cu drag pentru toți susținătorii Uleiosului,

Uleiosul