Search
PROIECȚII DE FILME

Este dovedit științific faptul că imaginile vizuale sunt reținute în proporție mai mare spre deosebire de celelalte. Un proiect care să atragă atenția asupra problemelor de mediu și să fie vizibil nu putea să fie decât o proiecție de filme/documentare.
Scopul proiectului „Proiecție de filme despre mediu” este promovarea educaţiei ecologice, a mobilităţii urbane, a alimentației sănătoase, a utilizării eficiente a resurselor şi a responsabilităţii sociale și cel mai important, conștientizarea problemelor existente în prezent, eventual raportate la cele din trecut.

Proiectul se desfășoară lunar, în ultima joi a fiecărei luni după ora 18. Filmele proiectate au ca temă subiecte care au apărut în atenția populației recent. Accesul la eveniment este gratuit în limita locurilor disponibile, fapt pentru care intrarea se face prin rezervarea locurilor în prealabil (sunat la numărul de telefon afișat în descrierea evenimentului respectiv). La fel ca în cazul Bibliotecii S.T.U.P., la finalul proiecției în urma dezbaterii temei filmului se pot face sugestii de viitoare filme care sunt cu drept de distribuție gratuit sau cu plată.

Proiectul „Proiecție de filme despre mediu” este gândit în termenii susținerii și promovării mediului. Acesta a pornit din dorința de a aduce în vederea oamenilor riscurile la care se supun zilnic din cauză că nu respectă mediul, nu știu ce este educația ecologică, iar dacă știu ce este, nu reușesc să o aplice din cauza miturilor existente.

Proiecție de filme despre mediu II – Roșia Montană