Povestea voluntarului S.T.U.P

Povestea voluntarului S.T.U.P

Cristina Chiriac

Atunci când am văzut anunțul care menționa că un ONG de mediu numit S.T.U.P caută voluntari, pe pagina facultății, am știut că trebuie să încerc să mă implic și eu. În primul rând pentru că activitățile Asociației corespund pe deplin aspirațiilor și nevoilor mele profesionale, deoarece profilul pe care îl studiez, momentan, are în prim plan mediul. În al doilea rând vreau să încep să pun în practică ceea ce mi se predă la facultate ajutând oamenii din jurul meu să realizeze că atunci când fac rău naturii se pun în pericol doar pe ei înșiși.

Fiind de abia la început de drum conștientizez faptul că ceea ce învăț la facultate nu mă ajută decât în procent de 50% în ceea ce îmi propun să realizez, restul depinde doar de mine și cred că voluntariatul în această Asociație este un pas foarte important pentru viitorul meu, deoarece pot să observ ce anume ajunge mai usor la populație, cum pot sa abordez o problemă ca ăa atrag atenția a cât mai multor oameni care în continuare vor încerca să facă ceva ca să-și schimbe obiceiurile pentru a reduce o parte din răul pe care îl facem în fiecare zi mediului.

De asemenea, modul cum este transmisă informația care vrei să ajungă la societate este foarte important pentru că trebuie să știi cum să structurezi doar ceea ce este important făra a te pierde în detalii ca să fii sigur că cel care primește mesajul îl și înțelege și că poate să-l transmită mai departe și deoarece unul dintre proiectele acestui ONG este „Uleiosul” sunt sigură că am foarte multe de învățat.

Consider că viitorul acestei Asociații este foarte promițător deoarece are proiecte care implementează soluții practice pentru protejarea mediului și informarea societății și sunt sigură că dacă vor continua pe acest drum, vor ajunge să aibă o influență majoră în comunitatea noastră.

În momentul de față nu am niște proiecte concrete pe care să vreau să le pun în aplicare, dar cred că reciclarea plasticului și a hârtiei este o problemă pe care aș vrea să o am în vedere.

Scris de Cristina Chiriac,
Voluntar S.T.U.P. (Social Trading Urban Place)