Petiție online

Tu ce părere ai despre guvernarea de mediu a PMB și a ANPM*?

În Barcelona primăria a inițiat o campanie de informare și conștientizare a populației asupra efectelor nocive ale uleiului alimentar uzat aruncat la chiuvetă dar și asupra beneficiilor colectării și reciclării acestuia (acesta poate fi transformat în biodiesel, săpun natural, decofrant-material folosit în construcții). Astfel, au fost puse la dispoziția populației în mod gratuit 100.000 de recipiente pentru colectarea uleiuiului alimentar uzat, iar populația orașului a fost informată despre program prin afișe stradale (bannere). Totodată, primăria a realizat 9 puncte verzi pentru predarea acestui deșeu.

Mai multe detalii despre acest program poți afla în linkurile alăturate (n.r. text și video în limba spaniolă):

Case study Olipot. Ajuntament de Barcelona

L’Olipot: un riciclaggio sempre più raffinato

Semnează petiția dacă îți dorești să vezi o mai mare implicare a primăriei în susținerea programelor de gestionare a acestui tip de deșeu, cât și a companiilor direct afectate de acest obicei de a arunca uleiul alimentar uzat la chiuvetă (companii ce se ocupă cu furnizarea serviciilor de apă și canalizare).

http://www.petitieonline.com/guvernarea_de_mediu_a_pmb_si_a_anpm

Un număr cât mai mare de semnături ne va ajuta în a convinge primăria să susțină programele noastre adresate persoanelor fizice și domeniului HoReCa (Hoteluri-Restaurante-Cantine). Îți mulțumim.

*PMB – Primăria Municipiului București
ANPM – Agenția Națională pentru Protecția Mediului