Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search
Text  |  Info: Enter some content to the textarea in the Text element, please.

PEDALEAZĂ
PENTRU
CAUZA TA!

PEDALEAZĂ PENTRU CAUZA TA — COMUNITATEA SUNTEM NOI

Campania „Pedalează pentru cauza ta” este un apel către populație cu scopul de a găsi oameni dedicați cărora le place să pedaleze pentru cauza în care cred.
Extinderea proiectului, creșterea numărului de solicitări, deficitul de personal, problemele legate de mentenanța cargo bicicletelor (apărute în urma pedalării și colectării incorecte de către voluntari) și supărările/frustrările/observațiile, dar și încurajările susținătorilor, au dus la apariția campaniei „Pedalează pentru cauza ta”, campanie prin care încercăm să găsim colaboratori pasionați de mediu și de biciclit, care să ne ajute să ducem proiectul mai departe. Bicicliştii susțin prin colectările efectuate o cauză, Uleiosul menține în continuare mediul curat, iar societatea se bucură de colectări prompte!

Implică-te acum!

Pasul 1. Uleiosul vă pune la dispoziție adresele din cele șase sectoare unde există solicitări de colectare.
Pasul 2. Propuneți o cauză și un om care să știe să pedaleze.
Pasul 3. După ce avem o primă cauză propusă de voi și validată de Uleiosul, vom da startul colectărilor
(numărul maxim de cauze selectate este 6, iar dacă sunt mai multe, vom face o selecție).
Pasul 4. Cantitatea de ulei alimentar uzat colectată de la gospodăriile casnice îi va fi adusă Uleiosului, iar acesta îl va preda unui centru de colectare.
Pasul 5. Pentru cantitatea colectată de cel care pedalează, Uleiosul donează 80% din suma obținută în urma predării către cauza validată.

ÎNSCRIE O CAUZĂ

1. Ce cauză dorești să înscrii în Campania „Pedalează pentru cauza ta”?

2. Înscrie un biciclist!

3. Pe ce vei pedala?

4. Care este suma de care ai nevoie?

5. Pentru ce perioadă ești dispus să pedalezi? (menționează zilele și intervalul orar)

6. Întrebări / Sugestii

Avem nevoie de voi

Din cauza deficitului de personal, Uleiosul nu a reușit să ajungă la toate solicitările de colectare primite (în lunile de vară am primit 400 de solicitări, dintre care nici măcar jumătate nu au fost onorate). Acest lucru s-a întâmplat deoarece, odată cu extinderea proiectului în Iași, am avut de ales între încheierea proiectului pe Bucu-rești sau lansarea unei campanii prin care cerem ajutorul comunității. Așa s-a născut campania: „Pedalează pentru cauza ta!”.

Mai exact,
În luna iulie nu am ajuns la 35 de adrese, adică nu am colectat 281 de litri. În luna august nu am ajuns la 170 adrese, adică nu am colectat 1 125 de litri, iar în luna septembrie (până pe 27 septembrie) nu am ajuns la 81 de adrese, adică nu am colectat 680 de litri de ulei alimentar uzat.

Orientativ, făcând un total pentru litrii care nu au fost colectați în aceste trei luni, cei care propun o cauză și merg să colecteze această cantitate de ulei alimentar uzat de la gospodăriile casnice (prin înscrierea în campania „Pedalează pentru cauza ta!”), ar putea să obțină 3.337 lei pentru cauza înscrisă.

Text  |  Info: Enter some content to the textarea in the Text element, please.

Un litru de ulei alimentar uzat este valorificat cu 2 lei. În campania „Pedalează pentru cauza ta!”, 80% din sumă merge către cauza înscrisă și selectată, iar 20% rămâne pentru mentenanța cargo bicicletelor și pentru întocmirea actelor necesare.

Text  |  Info: Enter some content to the textarea in the Text element, please.