Lecții educative la Școala gimnazială „Titu Maiorescu” din Iași

Lecții educative la Școala gimnazială „Titu Maiorescu” din Iași

Săptămâna 13-17 a fost una plină de activități educative desfășurate în Iași. Am început săptămâna cu lecții educative și, așa cum era normal, am terminat tot cu lecții educative. Ultima instituție de învățământ vizitată în cursul acestei săptămâni a fost Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”, unde proiectul Uleiosul a fost prezentat elevilor claselor primare și gimnaziale.

Uleiosul își dorește ca fiecare lecție să fie una interactivă, fapt pentru care orele petrecute alături de copilașii acestei școli au fost pe măsură. Împreună cu Diana, una dintre voluntarele Asociației S.T.U.P., am descoperit ce este educația ecologică pentru fiecare dintre elevi și ce fac ei pentru a păstra Iașul și Planeta mai curate, dar am ascultat și povestioare care ne-au întristat, cum ar fi: aruncarea deșeurilor pe iarba din parcuri sau pe stradă și intoxicarea cu noxele de la mașinile de pe stradă.

 

„Am păşit timid în sala de clasă, dar au fost emoții constructive. Nu mă așteptam să văd atât de mulți copii perceptibili și cu o dorință arzătoare de a răspunde la întrebări. A fost o experiență care merită să fie retrăită!”   (Diana Mădălina Morărașu, voluntar S.T.U.P.)

 

Din discuție în discuție am ajuns să înțelegem fiecare dintre noi de ce este important ca mediul să fie curat, să atragem atenția atunci când vedem pe cineva care aruncă un deșeu într-un spațiu nepermis, de ce este important să facem mișcare mai des și să mai mergem cu bicicleta din când în când și de ce este importantă colectarea selectivă a deșeurilor.

După toate aceste discuții echipa proiectului Uleiosul le-a vorbit copiilor despre un alt tip de deșeu pe care îl au cu toții acasă și le-au spus cât de nociv este acesta pentru ei și pentru mediu. Împreună au convenit că vor colecta uleiul alimentar uzat și că vor fi mai tenți pe viitor la ceea ce se întâmplă în jurul lor deoarece au înțeles că depinde de fiecare dintre ei sănătatea noastră și implicit a mediului.

Proiectul „Uleiosul” este susținut prin programul „Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun!”.

Scris de Anca-Georgiana ZAHARIA,
Specialist PR, Asociația S.T.U.P. (Social Trading Urban Place)