Lecții educative la Școala Gimnazială „Otilia Cazimir” din Iași

Lecții educative la Școala Gimnazială „Otilia Cazimir” din Iași

Fiecare copil este unic și deosebit în felul său. Fiecare lecție pe care o ținem de la o școală la alta, de la o clasă la alta se dovedește a fi una cu adevărat deosebită. Robert Brault spunea că „lumea redevine nouă cu fiecare copil care intră în viața noastră”. Noi am ajuns să ne întrebăm dacă el chiar știa câtă dreptate avea atunci când a spus acest lucru.

Ziua de marți, 14 noiembrie, ne-a găsit la Școala Gimnazială „Otilia Cazimir” din Iași unde am cunoscut copii frumoși și deosebiți. Cele șase lecții de educație ecologică au fost interactive, iar dialogul a fost modul principal de expunere. Întotdeauna ne face plăcere să aflăm ceea ce știu copiii despre mediu și despre educația ecologică deoarece noi mergem pe principiul „Fiecare copil pe care îl instruim va fi un om pe care îl vom câștiga” (Victor Hugo), mai exact ne gândim că un copil care știe la ce se va supune prin aruncarea deșeurilor în spațiile nepermise, va fi unul cu o responsabilitate mai mare față de mediu și față de societate.

Ne plac aceste lecții deoarece vedem sclipirea și speranța din ochii copiilor atunci când le vorbim despre un viitor verde și mai puțin poluat. Adorăm momentele în care aceștia ne spun că vor transmite părinților efectele nocive pe care le are aruncarea uleiului în chiuvetă, în canalizare sau la tomberon pentru că ei ne dau speranțe pentru ca acest proiect să continue și să evolueze.

La sfârșitul lecțiilor am fost întrebați dacă vom mai reveni la ei și cu altă ocazie. Răspunsul a fost unul afirmativ. Abia așteptăm să vedem cât de responsabili vor deveni până data viitoare.

 

Proiectul „Uleiosul” este susținut prin programul „Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun!”.

Scris de Anca-Georgiana ZAHARIA
Specialist PR, Asociația S.T.U.P. (Social Trading Urban Place)