La vreme de proiecte noi se cer oameni noi

La vreme de proiecte noi se cer oameni noi

Te-ai întrebat vreodată dacă există limbaje secrete? De câte ori, aflându-te în preajma copacilor sau în pădure nu ţi s-a părut că auzi „ceva”? Viaţa secretă a copacilor scrisă de Peter Wohlleben a sosit în Biblioteca S.T.U.P. acum o săptămână. Proaspăt-pusă pe raft, cartea îşi aşteaptă primul cititor şi primele păreri.

1

Chasing Ice

Protejarea mediului şi problemele legate de acesta încep să devină subiecte din ce în ce mai discutate. De la schimbările climatice bruşte, cutremure, ploi si inundaţii până la tornade, temperaturi mult trecute peste limita normală. Cauzele, efectele şi urmările sunt cele care ar trebui să ne preocupe, fapt pentru care, noi, Asociaţia S.T.U.P., am dat startul unui nou proiect : Proiecţii de filme despre mediu. Prima ediţie (pilot) a avut loc pe data de  10 August la Hubrica (Iaşi), iar ca subiect am ales topirea gheţarilor – un documentar care arată schimbările produse pe o perioadă de un an în trei locuri ale Terrei : Groenlanda, Alaska şi Islanda. Scopul acestui proiect este de a face publicul să conştientizeze impactul pe care îl are încălzirea globală asupra mediului. Pentru că prima ediţie a fost una reuşită, am decis ca pe viitor, evenimentul să devină unul constant : în ultima joi a fiecărei luni de la ora 19 : 00. La finalul proiecţiei invitaţii au servit o cană de suc sau apă rece alături de un fruct sau biscuite şi au schimbat păreri despre filmul vizionat.

Seara de joi a primei ediţii s-a încheiat cu împrumutul a două cărţi din Biblioteca S.T.U.P. Al doilea cititor, Ioana. Aşteptăm cu nerăbdare şi primele păreri despre alegerile făcute.

Angajăm

Despre noi: extinderea proiectului pe Iaşi s-a dovedit a fi una de succes, iar noile provocări presupun şi existenţa unor noi oameni. Căutăm două persoane cu simţ de răspundere care să fie gata în orice moment să lase distracţia pentru muncă, dar şi munca pentru distracţie atunci când şi-au dus la bun sfârşit sarcinile asumate.

Responsabilul de colectări de ulei alimentar uzat pe Bucureşti trebuie să fie o persoană care să ştie să meargă pe o bicicletă deoarece colectările se vor face cu ajutorul unei cargobiciclete (biciclete utilitare). De asemenea, trebuie să fie sociabilă şi, mai presus de orice, care poate să respecte termenele limită. (mai multe detalii: https://www.ejobs.ro/user/locuri-de-munca/responsabil-program-colectare-uleiosul-bucureti/939712)

Fundraiser: anunţul este valabil pe Iaşi şi Bucureşti. Căutăm o persoană cu exprienţă de cel puţin un an, care s-a născut negociator, este sigur pe el si poate transmite informaţii corecte şi utile şi reuşeşte să persuadeze publicul-ţintă astfel încât să construiască relaţii frumoase de parteneriate şi, de ce nu, sponsorizări. (mai multe detalii: https://www.ejobs.ro/user/locuri-de-munca/responsabil-campanie-de-fundraising-stup/939713)

A doua săptămână a lunii august a fost încheiată în stil mare: cargobicicleta din Iaşi a fost pusă la punct, iar cu ajutorul unui motor electric putem colecta până la 80 de litri de ulei alimentar uzat!

_MG_8094

Proiectele Asociaţiei S.T.U.P. sunt susţinute prin programul „Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun”!

 

Scris de Anca-Georgiana ZAHARIA, Specialist PR,
Asociaţia S.T.U.P. (Social Trading Urban Place)