La mulți ani! Uleiosul a împlinit un an de zile!

Am împlinit 1 an de zile! Pe 2 decembrie 2013 lansam prima campanie de colectare a uleiului alimentar uzat din cadrul proiectului adresată persoanelor fizice, colectare ce se face prin deplasarea la domiciliul persoanei ce dorește să predea uleiul uzat colectat. A fost un an plin de experiențe plăcute, un an în care am câștigat foarte mult în imagine, un an în care am simțit că un astfel de proiect este dorit de către oraș și locuitorii lui.

Încrederea, aprecierile și încurajările voastre ne-au oferit o mare parte din motivația de a continua programele noastre. Am pornit la drum cu un obiectiv clar și suntem în continuare pe drumul de a ne atinge acel obiectiv. Rezultatele proiectului la un an de zile de la lansare sunt:

1750 de litri de ulei alimentar uzat colectați.

420 de persoane înscrise în baza noastră de date.

Litri colectați pe sectoare (223 gospodării) :

Sectorul 1: 317 litri – 39 gospodării

Sectorul 2: 245 litri – 31 gospodării

Sectorul 3: 373 litri – 57 gospodării

Sectorul 4: 262 litri – 32 gospodării

Sectorul 5: 203 litri – 21 gospodării

Sectorul 6: 350 litri – 43 gospodării

Anul ce urmează va fi anul în care atingerea unui prag minim de colectare de 1000 de litri/ lună va fi esențial pentru continuarea proiectului și a programelor adresate persoanelor fizice. Va fi un an în care eficiența și rezultatele vor reprezenta obiectivele noastre, rezultate pe care ni le dorim tocmai datorită imaginii câștigate și a aprecierilor și efortului vostru de a colecta uleiul alimentar uzat și de a ne promova.

Vă mulțumim pe această cale și le mulțumim și partenerilor noștri pe care avem bucuria de a-i prezenta mai jos:

Tribul – promovare social media, sprijin oferit în campaniile de strângere de fonduri

Arpis – oferirea uleiului de porumb Arpis în cadrul primului nostru program de recompensare

Biciclop – Uleiosul folosește doar bicicleta sau cargo bicicleta pentru colectarea uleiului alimentar uzat, iar imaginea verde a proiectului a putut fi construită datorită minunatei cargo biciclete oferite de Biciclop

Recicleta – sprijin oferit în promovarea proiectului în rândul a 50 de asociații

Ingenious Studio – realizare site – web + graphic design, realizare afișe promovare, bannere, campanie Google AdWords

Bast – realizare ilustrații de promovare a proiectului , realizare ilustrații Ghidul Uleiosului

Spokes – Uleiosul a fost primit cu drag în echipa Spokes, atât prin spațiul pus la dispoziție pentru sediul nostru social cât și prin suportul oferit în vederea finalizării demersurilor juridice de constituire a Asociației S.T.U.P. (Social Trading Urban Place), Uleiosul fiind primul proiect al asociației. Asociația este formată din 3 membrii, fiecare dintre noi având un demers antreprenorial propriu (Spokes, Uleiosul, Raw Gâteau)

Creative Arts – Balkanik Festival, Asia Fest sau Tea&Coffe Festival sunt festivalurile la care am fost invitați de cei de la Creative Arts atât pentru a ne promova dar și pentru a veni în sprijinul unităților alimentare mobile în vederea predării uleiului alimentar uzat

A.C.T. – Asociația pentru Cultură și Tango, sprijin oferit pe partea de project management și dezvoltare durabilă în urma experienței proprii acumulate în cadrul Asociației A.C.T., realizare campanie Google AdWords

Avize Mediu – consultanță oferită în vederea obținerii autorizațiilor de mediu necesare pentru adresarea proiectului domeniului HoReCa

Partenerii media au avut un rol important în promovarea și construirea imaginii proiectului. Ne amintim cu drag atât de zilele în care camera inițiatorului proiectului a devenit un studio, de interviurile avute la o bere sau o cafea în locurile dragi nouă dar și de filmările din timpul colectărilor, drumurile cu cargo bicicleta în jurul mașinii de filmare fiind o experiență care ne-a plăcut și ne-a făcut să zâmbim.

Aparițiile media pot fi consultate pe pagina noastră la Referințe media, rubrică ce este updatată cu fiecare nouă apariție.

În încheiere, vă invităm să ne fiți susținători și în anul ce urmează, an în care Uleiosul se va folosi de experiența acumulată pentru atingerea obiectivelor și dezvoltarea de noi programe de colectare.

La mulți ani, cu drag!