Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun

Lidl-Logo_4CÎncă de la începuturile proiectului Uleiosul în Bucureşti, ne-am dorit extinderea acestuia la nivel naţional, în special în Iaşi – primul municipiu din România care şi-a asumat tranziţia către economia circulară.

Activitatea noastră din capitală pe parcursul a 3 ani şi jumătate de zile a însemnat colectarea a 16.295 de litri de ulei alimentar uzat de la 2.699 de gospodării. Am salvat astfel poluarea a 16.295.000.000 de litri de apă. Printre picăturile (de ulei) nu am încetat să ne gândim la extinderea proiectului în Iaşul nostru drag.

Anul acesta, cu ajutorul programului „Împreuna cu Lidl pentru un viitor mai bun” am ajuns în oraşul celor 7 coline!

Prin acţiunile şi programele noastre vom include Iaşul pe harta oraşelor care vor beneficia de un program de colectare şi predare a uleiului alimentar uzat de către populaţie, dar şi de către agenţii economici, venind în întâmpinarea acestora cu soluţii de colectare în funcţie de nevoile exprimate. Prin proiectul Uleiosul vom promova şi un mijloc alternativ de deplasare şi transport prin folosirea cargo bicicletelor. Astfel, vom promova conceptul de economie verde şi economie circulară. Un scop secundar al proiectului este realizarea unei biblioteci cu filme şi cărţi despre mediu, urmând să desfăşurăm proiecţii lunare sau bilunare de filme despre mediu în diferite spaţii ale oraşului.

Suntem mai mult decat încântaţi de acest proiect şi aşteptăm cu nerăbdare implementarea şi primele reacţii ale ieşenilor. Totodată, aşteptăm întrebările, sugestiile şi zâmbetele voastre pe adresa uleiosul@gmail.com.