De ce Uleiosul?

Foarte puţini oameni știu că uleiul alimentar uzat aruncat în chiuvetă sau la canalizare este nociv atât pentru noi, cât și pentru mediu.

Printre efectele nocive ale uleiului alimentar uzat aruncat la chiuvetă/canalizare putem enumera:

• corodarea și înfundarea țevilor de canalizare, costurile de întreținere și curățare a stațiilor de epurare întorcându-se tot în buzunarul consumatorului casnic.

• poluarea apei și a solului (uleiul alimentar uzat formează o peliculă deasupra apei la contactul cu aceasta, oprind oxigenul să ajungă la viețuitoarele și plantele din apă; totodată, ajuns în sol, acesta – n.r.  solul – are nevoie de ani de zile pentru a se regenera și a deveni productiv).

 

Știaţi că:

Dacă 10% din populaţia orașului colectează 2 litri de ulei alimentar uzat într-un an de zile se evită deversarea în natură (apă, sol) și respectiv poluarea acesteia cu 134 de tone de ulei alimentar uzat.

Uleiul alimentar uzat este o resursă regenerabilă. Dintr-un litru de ulei alimentar uzat se produc 0.90-0.95 litri de biodiesel, iar din produsele secundare rezultate în urma producerii biodieselului se produc săpun și decofrant (un material folosit în turnarea cofrajelor din construcții).

 

Uleiosul colectează acest ulei alimentar uzat folosind o bicicletă utilitară (eng. cargo bike). Puteţi alege să respectaţi și să vă bucuraţi de un mediu cât mai curat colectând uleiul uzat și luând legătura cu noi. Uleiul colectat este predat unui centru de colectare unde este separat de reziduuri şi filtrat pentru a putea fi transformat în biodiesel.

Ne puteţi contacta la:

T: 0741 027 082

e: uleiosul@gmail.com

Ne găsiţi  și pe:

icon fb

ulei final

Colectează uleiul folosit la gătit în gospodărie într-un recipient de sticlă,plastic sau metal. Când ai adunat o cantitate de minim 4 litri completează formularul alăturat și te vom contacta noi pentru predare în momentul în care vom putea programa mai multe colectări pe sectorul tău.

Realizăm colectarea prin folosirea cargo bicicletei, promovând în acest fel un mijloc de deplasare verde.

Colectăm și ulei alimentar expirat / stricat / rânced/ neconform.

Foarte important să nu amestecăm uleiul uzat cu apă, uleiuri minerale, de motor, lichid de frână, transmisie, produse chimice , resturi alimentare sau alte deșeuri (este indicat a se folosi o sită), deoarece acesta nu mai poate fi prelucrat și reintrodus în circuitul economic sub altă formă.

 

 

IMPORTANT !!!

atentieATUNCI CÂND SCHIMBĂM ULEIUL DIN FRITEUZĂ SAU TIGAIE , ACESTA SE LASĂ SĂ SE RĂCEASCĂ LA O TEMPERATURĂ DE MINIM 50 – 60 grade C ȘI DUPĂ ACEEA ÎL PUNEM ÎN RECIPIENTUL DE STOCARE! ULEIUL ÎNCINS PRODUCE ARSURI FOARTE GRAVE !!!

 

 

Notă:

Serviciul de colectare este unul gratuit și se realizează  pe raza celor 6 sectoare ale municipiului București.

Pentru zonele limitrofe ale orașului pentru cei ce colectează și doresc să predea uleiul alimentar uzat venim cu următoarele soluții: stabilirea unui punct de întâlnire în oraș sau colectarea de la serviciu.

Un răspuns la De ce Uleiosul?

  1. Pingback: Varză călită cu scăriță | Food and beyond…

Comentariile nu sunt permise.