Pedalează pentru cauza ta!

Pedalează pentru cauza ta!

Campania „Pedalează pentru cauza ta” este un apel către populație cu scopul de a găsi oameni dedicați cărora le place să pedaleze pentru cauza în care cred.

Desfășurarea campaniei presupune:

Pasul 1: Uleiosul vă pune la dispoziție adresele din cele șase sectoare unde există solicitări de colectare.

Pasul 2: Propuneți o cauză și un om care să știe să pedaleze.

Pasul 3: După ce avem o primă cauză propusă de voi și validată de Uleiosul, vom da startul colectărilor (numărul maxim de cauze selectate este ȘASE, iar dacă sunt mai multe, vom face o selecție).

Pasul 4: Cantitatea de ulei alimentar uzat colectată de la gospodăriile casnice îi va fi adusă Uleiosului, iar acesta îl va preda unui centru de colectare.

Pasul 5: Pentru cantitatea colectată de cel care pedalează, Uleiosul donează 80% din suma obținută în urma predării către cauza validată.

 

Ce realizăm

Bicicliştii susțin prin colectările efectuate o cauză, Uleiosul menține în continuare mediul curat, iar societatea se bucură de colectări prompte.

Perspectivă:

Din cauza deficitului de personal, Uleiosul nu a reușit să ajungă la toate solicitările de colectare primite (în ultimele trei luni a primit 239 de solicitări, dintre care nici măcar jumătate nu au fost onorate). Acest lucru s-a întâmplat deoarece odată cu extinderea proiectului în Iași, oamenii serioși au început să dispară, iar proiectul avea de ales între sfârșitul programului de colectare pe București sau lansarea unei campanii care să fie mai ușor de receptat. Ideea care a fost rostită cu înțelepciune și mult curaj: „Pedalează pentru cauza ta”.

În luna iulie nu a ajuns la 29 de adrese, adică nu a colectat 226 de litri. În luna august nu a ajuns la 133 adrese, adică nu a colectat 799 de litri, iar în luna septembrie nu a ajuns la 77 de adrese, adică nu a colectat 595 de litri de ulei alimentar uzat.

Orientativ, făcând un total pentru litrii care nu au fost colectați în cele trei luni, cei care propun o cauză și merg să colecteze această cantitate de ulei alimentar uzat de la gospodăriile casnice, ar putea să obțină 2595 RON pentru cauza înscrisă.

Concluzie

Extinderea proiectului, creșterea numărului de solicitări, deficitul de personal, problemele legate de mentenanța cargo bicicletelor (apărute în urma pedalării și colectării incorecte de către voluntari) și supărările/frustrările/observațiile, dar și încurajările susținătorilor au dus la apariția campaniei „Pedalează pentru cauza ta”.

 

Ne dorim ca prin această campanie să reuşim să răspundem tuturor solicitărilor de predare a uleiului alimentar uzat. Te încurajăm să ne trimiţi întrebări, sugestii sau chiar să ne susţii campania prin propunerea unei cauze sau înscrierea ca şi biciclist pentru colectarea uleiului alimentar uzat.

Contactează-ne la uleiosul@gmail.com sau la 0741 027 082.

 

Uleiosul este un proiect susţinut prin programul „Împreună cu Lidl pentru un viitor mai bun”.