Ajută-ne să brand-uim ciclo-flota Uleiosului!

DSC_6274

De la o singură cargo bicicletă primită în custodie de la Biciclop, am trecut la propria flota. Mai exact, în curând vom avea trei cargo biciclete pe care le vei vedea zilnic pe străzile orașului. Pe prima dintre ele o poți vedea deja expusă la Carol 53, HUBUL de ATELIERE CREATIVE, fiind creată  în Olanda, Amsterdam, de o echipă de specialiști de la Bakfiets, iar celelalte două vor sosi în curând de la Babboe, tot din Olanda. Pentru că ne dorim să arătăm că în București, un oraș sufocat de tot mai multe mașini, în care aerul de pe marile bulevarde a devenit irespirabil, lucrurile se pot face și altfel decât cu o mașină. De aici și dorința de a transporta uleiul uzat cu ajutorul bicicletelor utilitare.

Facem acest lucru pentru că uleiul alimentar uzat nu este considerat un deșeu la nivel de populație și mai ales pentru că este o resursă regenerabilă. Din uleiul uzat se obține biodiesel iar din produsele secundare rezultate în urma producerii biodieselului se produc săpun și decofrant (un material folosit în turnarea cofrajelor din construcții).

Uleiosul este un proiect al Asociației S.T.U.P. (Social Trading Urban Place) și contribuie prin campanii de informare la conștientizarea efectelor nocive ale aruncării uleiului uzat la canalizare sau în natura. Banii obținuți de pe urma (re)valorificării uleiului uzat vor fi direcționați către susținerea și derularea unor proiecte comunitare cu impact social și de mediu, atât ale noastre cât și ale altor asociații și fundații. Dacă te inspiră imaginile (click pentru a accesa albumul foto) cu cargo-bicicletele noastre și vrei să te implici, trimite-ne propunerile tale la: uleiosul@gmail.com

_mg_0719

Ce ne dorim? Ca lumea să nu vadă doar o cargo-bicicletă ci și un mesaj. Vom avea campanii de informare a populației în cartierele Bucureștiului, în timpul cărora vom bucura copiii cu mici plimbări prin jurul parcurilor. În acest sens mesajul nostru va trebui să fie unul clar, ușor de înțeles de mai multe generații, ușor de distins de la o distanță maximă a câmpului vizual. Ca și elemente este necesar să avem logo-ul Uleiosul inserat cât mai vizibil pe ambele părți ale cargo-bicicletei. Tehnicile pot fi: autocolant, pictură, stencil sau airbrush. Ne poți ajuta cu  partea de concepere a brandului și/sau execuția. Punem consumabilele la dispoziție. Pentru cei pasionați de copy avem nevoie și de câteva cuvinte vesele care să însoțeasca logo-ul și să aducă zâmbete pe chipurile celor care ne vor vedea.

Vei contribui prin ajutorul tău la susținerea unuia dintre proiectele verzi ale orașului, singurul care folosește un mijloc inedit de deplasare. Totodată vei deveni prietenul nostru și al comunităților care ne susțin, de la lansarea ideii noastre din 11 noiembrie 2013. Vei fi parte din povestea noastră și a celebrării unui moment special: nașterea flotei Uleiosului. Nu vom uita de tine de fiecare dată când o vom spune mai departe.

Puteți citi mai multe despre noi la:

http://e-zeppelin.ro

http://stirileprotv.ro

http://www.green-report.ro/

Ne găsiți și pe:

icon fb